Vervelen? Dat ken ik niet. (deel 2)

De vorige keer had ik als anti-verveel tip  gegeven om eens een middag lekker te gaan nagel lakken!  Na 5 dagen is het weer een tijd voor een nieuw ideetje, vind ik! Aangezien de vakantie VLIEGENSVLUG voorbij gaat, is het misschien beter dat ik déze keer wat meerdere tip’s opnoem i.p.v één. En voor mijn aller eerste tip, heb je maar een belangrijk middeltje nodig: fantasie

1. De meeste kinderen BARSTEN  van de fantasie, jij natuurlijk ook? Mooi!  Kruip deze middag maar eens mooi achter je computer en open Microsoft  Office Word. Typen maar!  Vanmiddag laat je je fantasie stromen over het toetsenbord..  Maar let op! Denk er niet té veel bij na, dan lukt het juist niet (Ik heb ervaring :D) . Bedenk alleen de hoofdpersonen en hupakee, het typen gaat vanzelf. Zo’n verhaal typen houd je uren bezig. Gelóóf me! Als je nou echt geen inspiratie hebt, is het goed om even te gaan wandelen of fietsen door het dorp. Doe inspiratie op! Wat bij mij ook altijd helpt? Ik denk aan wat ik zélf heel graag zal willen, bijvoorbeeld; kunnen vliegen/beroemd worden/ super goed kunnen dansen/ Het beste idee van Nederland winnen, en laat dat uitkomen in JOU verhaal.  Nou, zo kom je de vakantie wel even door , hoor! Tip: Maak briefjes met daarop; Waar – Wat – Waarom – Wie. Dat zijn dé dingen die je moet weten in je verhaal. Succes.

2. Tja,  om verveling te ontlopen doe je ALLES!  Vandaag ga je een super grappige & lachwekkende speurtocht maken. Dat kan buiten, maar ook binnen (stel dat het regent…).  Stippel als eerste een route uit, het liefst zo lang mogelijk. En maak het voor de speurder dan ook héél moeilijk, van beneden helemaal naar de zolder en dan weer na de kelder, dat word lachen! Maar, met alleen pijltjes door het huis kom je niet ver.  Plak briefjes op de meest irritante plekjes in het huis met grappige opdrachten! En de speurder eens laten foppen blijft natuurlijk grappig, schrijf bijvoorbeeld op een briefje met hele kleine lettertjes: “Nou nou, wat zit je kijken?”  of  “Wat ben je lelijk van dichtbij.”  Blijft leuk! Natuurlijk moet de speurtocht eens een keer ophouden, aan het einde staat een verrassing te wachten op de speurder, maar het moet natuurlijk niet te overdreven zijn. Juist een beetje onnozel zijn is  veel leuker (bijvoorbeeld: een touwtje met een spekje eraan/een paar uitgedroogde madeliefjes bij elkaar, vastgebonden met een elastiekje/10 cent om iets leuks mee te kopen 😀 ,  enzovoort) In zo’n speurtocht maken en laten uitvoeren gaat best wel veel tijd zitten, wedden dat jij zo de dag wel doorkomt?

3.  Foto time! Leen het fototoestel van je vader, de make-up van je zusje, de leuke sieraden van je moeder, en kam je haar nog eens door want voor 1 dag ben jij fotomodel!  Wat zeg je me nou? Fotomodel? Terwijl je van jezelf foto’s moet maken?  Ja, inderdaad!  Je stelt de fotocamera gewoon zo in, dat ie na 10 seconden een foto maakt. Intussen kan jij al mooi in die mooie pose gaan zitten. Het mooist is als je één dezelfde kleur hebt als achtergrond (bijvoorbeeld een witte muur).  Als je ein-de-lijk  die mooie foto hebt kunnen maken zet je ze allemaal op je computer & bewerken maar! Zo krijg je de aller mooiste effecten. Lukt best, hoor! Dus, aan de slag  it’s show time! 

Zo, zijn het zo genoeg tips?    Deze ideetjes hier zijn wel heel erg uitgebreid dus als je ook geen zin hebt om ZOVEEL moeite te doen, neem dan een kijkje op  http://alleenvoormeiduuuh.jouwweb.nl/anti-vervelen  met super grappige & gave ideeën om je dag door te komen.

Ciao! Meike

 

 

,